Продължава разследването на инцидента в Полша, където се взриви ракета

...
Продължава разследването на инцидента в Полша, където се взриви ракета
Коментари Харесай

Полски и американски следователи разследват инцидента за взривяването на ракета

Продължава следствието на случая в Полша, където се взриви ракета във вторник и умъртви двама души. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сложи под въпрос коментара на украинския президент Володимир Зеленски, че ракетата, която се взриви в Полша, не е украинска. По думите му, доказателствата на място не поддържат това, осведоми Българска национална телевизия.

Малкото селце Пшеводув, което се намира на 6 км от украинската граница, притегли вниманието на международната общност и наподобява на военна зона. Цяла заран влизат и излизат военни и полицейски коли, полски и американски проверяващи към момента изследват какво тъкмо се е случило преди повече от 48 часа. Войници обхождат околните до селото ниви, с цел да търсят осколки от падналата ракета. Местните хора са в потрес от случилото се и живеят в боязън още от февруари, когато стартира войната в Украйна.

Ришард Туржаник - пенсионер: " Кой не би се страхувал? Всеки се опасява, тъй като тук сме най-близо до границата. Но дали заплахата е единствено една. Може би има и друга опасност от Беларус. Тази точка на Полша е най-близо до стената ".

- " Познавах една от жертвите доста добре, беше шеф на сушилнята за зърно. Точно претегляше зърното, несъмнено там беше и трактористът. От кантара останаха единствено парчета, ремаркето лежеше там, а тракторът - малко по-нататък ".

Матеуш Клистун, публицист в радио RMF: " Хората в селото са изплашени за утрешния ден. Страхуват се, че такива произшествия ще се повторят и чакат повече и по-ясна информация. Казват, че се усещат в заплаха от февруари, а в този момент - в още по-голяма заплаха. Хората са изнервени. Виждате - военни камиони, полиция, публицистите - всичко това плаши хората. Това е по принцип умерено село, което се занимава със земеделие ".



След следващо съвещание по-рано денем от Съвета за сигурност на страната обявиха, че доказателствата са недвусмислени и гърмежът е от ракета на украинската система за Противовъздушна отбрана. От там потвърдиха, че радарите на НАТО са я наблюдавали в действително време, само че остава неизяснено за какво тя не е била прихваната. Според представители на Съвета за национална сигурност се е очаквало тази ракета да смъкна съветска ракета, ориентирана към Украйна.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР