Продължава разследването на инцидента, при който 3-годишно дете от пазарджишкото

...
Продължава разследването на инцидента, при който 3-годишно дете от пазарджишкото
Коментари Харесай

Продължава разследването на инцидента, при който питбул уби 3-годишно дете

Продължава следствието на случая, при който 3-годишно дете от пазарджишкото село Мокрище почина, откакто беше нападнато от питбул. От полицията работят по няколко версии. В момента текат разпити на очевидци и се изготвят нужните експертизи. По случая, за 24 часа, бяха арестувани 3-ма души, двама от тях към този момент са освободени. В ареста остава единствено чичото на детето, който е и притежател на кучето, който към този момент е и с повдигнати обвинявания.

Мокрище, Пазарджик

Според хората в село Мокрище за 3-годишния Тошко се грижела най-вече баба му, майката на детето от години работи в Германия. Момченцето постоянно посещавало вуйна си, в чиято къща се отглеждало кучето.
Анка Димитрова, баба на детето:Той всеки ден си идва тук при вуйна си поради дребното бебе. Идва, седи, гледа бебето и се прибира.

Само ли е било пристигнало дете или с родителите?
-Само, единствено е пристигнало. Той избяга от нас. Излиза и идва.
Питбулът до момента не е проявявал експанзия. Детето не за първи път е контактувало с животното.
Йордан - брат на притежателя на кучето:Това дете си е играло няколко пъти с него. Идвало е доста пъти тука без родителите си, независимо без никакво наблюдаване. Обаче несъмнено е взел някаква пръчка, нещо да го подразни и кучето е реагирало по този метод.
Предстоят профилирани експертизи, които да открият степента на експанзия у животното. От ветеринарната организация обявиха, че то редовно е било недохранвано. Няма ваксини, наложителните чип и паспорт.
Д-р Петко Митев - шеф на Областна дирекция по сигурност на храните в Пазарджик: То е гледано по метод, който законът не е разписал и грижите за кучето, и изискванията, в които е гледано, не са положителни.
Разследването ще откри има ли отговорни за случая. Собственикът на кучето го грози затвор до пет години.
Мирослав Стоянов, представител на ОД НА Министерство на вътрешните работи - Пазарджик:Има формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 325 от наказателния кодекс, който касае - човек, който не постави задоволителни грижи за гръбначно животно, вследствие на което то провокира гибел - в тази ситуация на тригодишното дете.
Лекари от правосъдната медицина в Пазарджик правят аутопсия на тялото на момчето.

От полицията обявиха, че няма данни кучето да е взело участие в образуване боеве.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР