Продължава размяната на удари между Израел и ливанската шиитска групировка

...
Продължава размяната на удари между Израел и ливанската шиитска групировка
Коментари Харесай

Израел уби трима членове на Хизбула

Продължава размяната на удари сред Израел и ливанската шиитска формация Хизбула, заради което нарастват терзанията от разширение на новия спор в Близкия изток.

От Хизбула оповестиха, че са нанесли удар по израелски команден център в отговор на убийството на високопоставения пълководец на организацията Висам ал Тауил.

Израелската войска разгласи, че летателен уред е паднал в една от базите в северната част на страната, като не е довел до ранени хора и вреди.

Според Ройтерс други трима членове на шиитското придвижване са починали при целеустремен удар по автомобила им в южен Ливан.

Същевременно ливанският длъжностен министър председател Наджиб Микати съобщи, че страната му желае " дълготрайна непоклатимост по границата си с Израел ", само че на апелите си за мир получава закани за война.

А първият посланик на Египет предизвести:

 
Предупреждаваме всички, че може би има хора, които се заблуждават, че разширението на спора може да бъде потребно от политическа позиция, само че те изцяло подценяват опустошителното влияние върху народите в района.
Самех Шукри – външен министър на Египет 

От Кайро немският външен министър Аналена Бербок прикани палестинците сами да ръководят териториите си.

Американският първи посланик Антъни Блинкън беседва с Нетаняху в Тел Авив в границите на четвърто посещаване в района от началото на спора.

От линията Газа се оповестява за голям брой удари в южните градове Хан Юнис и Рафах. В момента те приютяват и огромен брой хора, разселени от други елементи на линията.

Според здравните управляващи в анклава 126 души са починали там в последното денонощие.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР