Продължава размяната на удари между Израел и Хамас. Израелските самолети

...
Продължава размяната на удари между Израел и Хамас. Израелските самолети
Коментари Харесай

Израелските самолети и танкове са засилили бомбардировките си

Продължава размяната на удари сред Израел и Хамас. Израелските самолети и танкове още веднъж ускориха бомбардировките си в Газа. От своя страна въоръженото крило на Хамас заяви, че негови бойци са устроили засада и са умъртвили петима израелски бойци в южния град Хан Юнис. В нов видеозапис, оповестен от палестинската формация, се твърди, че са показани телата на Йоси Шараби и Итай Свирски. В него се вижда и трети израелски пленник, студентът Ноа Аргамани, който видимо чете написан текст пред празна бяла стена, в който се споделя, че двамата са убити от израелски удари.

 
Сградата, в която бяха държани, не беше цел и не беше атакувана от нашите сили. Ако знаехме местонахождението им в действително време, не нападаме място, за което знаем, че може да има отвлечени. 
Даниел Хагари, израелски боен представител

Междувременно Иранската революционна армия съобщи, че е атакувала " шпионската централа " на Израел в полуавтономния иракски Кюрдистан. Ударите идват на фона на опасенията за ескалация на спора в Близкия изток. Иран се закани да отмъсти за убийството на трима членове на армията в Сирия предишния месец, в това число на върховен пълководец на армията. Държавният департамент на Съединените щати осъди нападенията край Ербил, наричайки ги " безразсъдни ".

 
Видяхме отчетите и проследихме ракетите, които са блъснали в Северен Ирак и Северна Сирия. Ще продължим да проверяваме обстановката, само че по първични данни това е бил необмислен и неакуратен набор от удари. Съединените щати поддържат суверенитета, независимостта и териториалната целокупност на Ирак. 
Ейдриън Уотсън, представител на Съвета за национална сигурност на Белия дом

На юг йеменското придвижване " Хути " съобщи, че ще усили офанзивите си в региона на Червено море, като те ще включват и американски кораби. Това стана откакто управлението на хутите се зарече да продължи с офанзивите след американските и английските удари по нейни обекти в Йемен. Преди това те обявиха, че ще нападат единствено израелски кораби или такива, които пътуват към Израел.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР