Продължава разчистването на трасето по ЖП линията Якоруда-Белица, където рано

...
Продължава разчистването на трасето по ЖП линията Якоруда-Белица, където рано
Коментари Харесай

Все още е спряно движението на теснолинейката по линията Септември-Добринище

Продължава разчистването на трасето по ЖП линията Якоруда-Белица, където рано тази заран трен дерайлира поради паднали скали върху релсите. Няма потърпевши, нанесени са единствено материални вреди. Заради случая придвижването на теснолинейките е спряно, а пасажерите се извозват с рейсове.


Малко след 6.00 часа тази заран 40 тонна скална маса затрупва жп пътя в региона на гара Юруково. Секунди по-късно по трасето минава теснолинейката.
Гошо Къчков, железопътна секция - Пловдив: Като минава возилото, той застъпва пръст, тиня, камъни и в действителност излиза отвън релсите. Там скоростта на придвижване е 35 километра в час. За пътническия вагон, който е първият, който е зад локомотива, не е дерайлирал.
Във влаковата комбинация е имало 30 пасажери. Веднага след случая са били изведени от вагоните. Някой от тях са извървели километри пешком, с цел да стигнат до най-близката гара.

Час преди да премине влакът трасето било обходено, само че не е имало индикации за свличания на скална маса, споделиха от Националната компания „ Железопътна инфраструктура " и прибавиха, че секторът не е регистриран като рисково място. Според локалните хора, обаче регионът е рисков.

На 19 ноември осем души пострадаха, откакто трен се блъсна в паднала на релсите канара в Кресненското дефиле, а преди 10 дни бърз трен излезе от релсите сред гарите Своге и Реброво в Искърското дефиле.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР