Продължава разчистването на селата, които най-много пострадаха от наводненията в

...
Продължава разчистването на селата, които най-много пострадаха от наводненията в
Коментари Харесай

Министър Демерджиев се включва в проверката за незаконна сеч край наводнените села в Карловско


Продължава разчистването на селата, които най-вече пострадаха от наводненията в Карловско. Днес още веднъж ще се ревизира дали противозаконна сеч е причина за потопа, залял обитаемоте места в региона. Не стопират напъните от улиците, дворовете и домовете в Каравелово, Богдан и Слатина покъщнината на хората да бъде изровена отдолу под тоновете тиня, а струпаната дървесина да бъде разчистена и засегнатите от бедствието последователно да се завърнат към живота си.

Всеки доброволец е скъп с помощта си, сподели кметът на Каравелово Славка Червенкова, която прикани хората, отзовали се на апелите за подкрепяне да идват първо в кметството, с цел да бъдат насочвани при най-нуждаещите се. Координаторът на щаба в селото Ивайло Гагов за най-необходимото сега:   " Постоянно има потребност от питейна вода, тъй като няма вода в селото. Има потребност от консервирана храна, спално долни дрехи и матраци. Има потребност от дребна техника за почистване на дворове и за равнене на дворове. Колкото и хора да са не може да се изравнят дворове, които имат метър, метър и 50 и повече диги ".

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев ще посети региона, с цел да наблюдава още веднъж възстановителните действия. Екипи на жандармерията се включват  в защитата на обитаемоте места. Министър Демерджиев ще взе участие и в почналата инспекция за вероятно осъществена противозаконна сеч.нВчера бяха обходени региони над Каравелово, през днешния ден това ще се случи над Слатина. Докато текат инспекциите се стопира всякаква сеч във водосбора на селата, които бяха наводнени.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР