Продължава разчистването на речните корита в Карловско, съобщиха от Кризисния

...
Продължава разчистването на речните корита в Карловско, съобщиха от Кризисния
Коментари Харесай

Продължава разчистването на речните корита в Карловско, електрозахранването е възстановено

Продължава разчистването на речните корита в Карловско, оповестиха от Кризисния щаб. В село Слатина речното корито към този момент е 1,5 метра под равнището на улицата, в Богдан равнището е свалено на 2 метра под равнището на улицата, само че изкопните работи не престават, защото има още наноси. Укрепват се и построените 4-метрови насипи, които ограждат реките.

Електрозахранването във всички потърпевши от наводнението села е възобновено. До края на седмицата всяко от обитаемоте места ще бъде посетено от електротехници, които да опишат положението на инсталацията за улично осветяване, с цел да може и то да бъде възобновено. Водоснабдяването е възобновено отчасти, като Богдан е напълно без вода. Работи се по създаване на краткотрайни водопроводни връзки, защото остарялата мрежа е съвсем напълно разрушена.

Водата в цялата община Карлово продължава да е негодна за пиянство и готвене. Препоръчва се използването й единствено за битови потребности.

Продължава и дезинфекцията на засегнатите от наводнението обитаеми места, както и премахването на труповете на починалите в наводнението селскостопански и домашни животни
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР