Продължава разчистването на пътищата в Северна България. В област Разград

...
Продължава разчистването на пътищата в Северна България. В област Разград
Коментари Харесай

Проходими ли са пътищата в Северна България?

Продължава разчистването на пътищата в Северна България. В област Разград е лимитирано придвижването за всички моторни транспортни средства. На правите Разград – Търговище, Разград – Русе, Разград – Побит камък тук-там преспите доближават до 2-3 метра . В областите Варна и Добрич се работи по разчистването и уширяването на правите от третокласната пътна мрежа, по които придвижването е лимитирано поради снегонавявания.

622 снегопочистващи машини са на терен и обработват републиканските пътища, заяви ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Ясен Йорданов. От началото на снеговалежа пътните ръководства и пътноподдържащите компании работят в непрекъсната съгласуваност с полиция и пожарна , с цел да се обезпечи безвредното пътешестване на жителите при тежките метеорологични условия от събота и неделя. Той изясни, че технологията на разчистване изисква софтуерно време, а изобилният снеговалеж и неподготвените за зимни условия тежкотоварни коли в допълнение са затруднили работата на снегопочистващата техника.

Сняг. Снимка: АПИ

В момента затворени за придвижване за всички типове транспортни средства са Троянския и Твърдишкия проход . Спирането на трафика по Твърдишкия проход е заради аварирането на два ТИР-а, които са навлезли в прехода макар знака за ограничаване на придвижването на камиони над 10 тона. Екипите работят по изтеглянето им. Със специфичен кран ще бъде изтеглен камион, с турска регистрация, аварирал на територията на област Сливен на излизане от Твърдица. Той транспортира бетонови тръби и е с товар над 30 тона, при позволени 10 тона.

Сняг. Снимка: АПИ

През нощта и през вчерашния ден шефовете на регионалните пътни ръководства са били в непрекъсната връзка с регионалните шефове, с цел да се обезпечи опция на спешните екипи да възстановят електроподаването в засегнатите региони , акцентира инж. Йорданов.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ още веднъж моли водачите да се движат с нараснало внимание и съобразена скорост, като съблюдават нужната отдалеченост, да не подхващат внезапни маневри. Блокирането на придвижването от транспортни средства , които не са готови за зимни условия , затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. Целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център , който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР