Продължава протестът срещу отреждането на парцел от 81 дка край

...
Продължава протестът срещу отреждането на парцел от 81 дка край
Коментари Харесай

Протестът в Пловдив блокира булевард „Шести септември”

Продължава митингът против отреждането на имот от 81 дка край Гребната база за строителство.  Протестиращите минаха през цялата Главна улица и блокираха придвижването на бул. „ Шести септември ”. Блокадата продължи няколко минути, като недоволните жители се върнаха още веднъж по пешеходната улица. Протестът продължава и към този час, като недоволството идва ден, откакто регионалният шеф Ангел Стоев съобщи, че няма по какъв начин да върне Общия организационен проект за ново разглеждане.
Прочетете още
Статутът на парцела бе изменен през изменението на Общия организационен проект на сесията на 24 ноември.  Теренът е част от 140-те декара, които Община Пловдив загуби посредством апорт в така наречен Дисниленд в мандата на доктор Иван Чомаков.

Според новите индикатори в зона за рекареация, там може да се застрои 65 000 кв.м. Според протестиращите това е 100 млн. лв. частен интерес, само че против него стои публичния интерес.

Протестиращите се включват и в подписка с претенции от Община Пловдив и държаните институции. Тя е за смяна на статута на парцела още веднъж за зеленина, както и той да бъде отчужден и да се направи парк.

Протестиращите викат " Оставка " и " Мафия " и носят плакати с надписи " Паркът ни е дом, не желаеме бетон ".



               
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР