Продължава приемането на секционни протоколи в хасковската зала Дружба, където

...
Продължава приемането на секционни протоколи в хасковската зала Дружба, където
Коментари Харесай

Почти приключи приемането на протоколи в РИК-Хасково

Продължава приемането на секционни протоколи в хасковската зала „ Дружба ", където работи Районна изборна комисия. Според ръководителя и Добромир Якимов най-късно до обяд ще бъдат признати протоколите от всички 477 секции в изборния регион.

Бавно тече процесът на приемане и култивиране на секционните протоколи и поради многото неточности в тях, регистрира Якимов. По думите му попълването на протоколите от смесения избор е затруднило секционните комисии. Допълнително видеозаснемането ги е забавило. По думите му различен от значителните проблеми е, че доста машини са давали недостатъци в избоорния ден. Най-често грешките са при преференециите, както и със зацапани, празни или изчезнали бюлетини от машинен избор, съгласно ръководителя на РИК-Хасково.

Той разяснява и най-куриозния случай от изборния ден през вчерашния ден в 33-та секция на свиленградското село Момково, където комисията изгубила една от транспарантните урни и пригодила кашон за бюлетините от машинния избор. Той е регистриран съответно и няма прахосване на бюлетини, увери Якимов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР