Продължава преброяването на щетите от коронавируса. Заболяването вече е взело

...
Продължава преброяването на щетите от коронавируса. Заболяването вече е взело
Коментари Харесай

Ще попречи ли коронавирусът на търговския мир между САЩ и Китай?

Продължава преброяването на вредите от ковид. Заболяването към този момент е взело над 1000 жертви в Китай, а инфектираните надвишиха 40 хиляди. Диагностицирани с рисковото заболяване има и в още 24 страни. Очаква се пикът на ковид да е през март, а все още наподобява, че Китай последователно се стабилизира и броят на инфектираните остава относително непрекъснат. Един от огромните въпроси, които тегнат над целия свят обаче продължава да бъде по какъв начин епидемията ще се отрази на бизнеса.
Очаква се да има проблеми в осъществяването на комерсиалната договорка сред Съединени американски щати и Китай. Това бе една голяма крачка към стопляне на връзките сред двете страни и документ, който даде поръчка за привършване на ожесточената комерсиална война.

Епидемията от ковид може да понижи китайските покупки на американски селскостопански артикули през тази година, които бяха контрактувани в " първата фаза " на комерсиалната договорка, реализирана през януари, пишат от “Ройтерс”.

" Очакваме, че " първата фаза " от договорката ще разреши на Китай да внася повече храни и да отвори пазарите си за американските фермери, само че сигурно, до момента в който следим разрастването на епидемията от ковид, това може да окаже въздействие върху размера на китайските покупки през актуалната година ", уточни Робърт О`Брайън - съветникът на Съединени американски щати по националната сигурност по време на събитие в Атлантическия съвет във вторник вечерта.

Китай играе решаваща роля в международната верига на доставки и заради това вирусната зараза може да се окаже много разрушителна. В България към този момент деликатно се следи вносът от Китай, а съгласно консуматори има сензитивно понижение на защитни маски, да вземем за пример. Преди дни от “Български пощи” също обявиха, че преустановяват приема на колета от Китай.

“Няма подозрение, че вирусът може да окаже въздействие върху американската стопанска система, а също и върху международната стопанска система “, безапелационен е О`Брайън.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР