Продължава потушаването на горския пожар над родопското село Югово. Тази

...
Продължава потушаването на горския пожар над родопското село Югово. Тази
Коментари Харесай

Горският пожар над Югово все още не е овладян

Продължава потушаването на горския пожар над родопското село Югово. Тази нощ огромното огнище се е изместило на юг.

В момента екипите обработват терен над пропаста, който е мъчнопроходим и се минава единствено пешком. Наблюдават се единични огнища, които не съставляват заплаха за жителите.

Борбата с огъня над Югово продължава към този момент пети ден, което води до доста насъбрана отмалялост и риск за хората, които вземат участие в битката с огъня.

" Добрата вест е, че от две страни пожарът към този момент е локализиран. От трета считаме, че не съставлява проБлем,влиза последователно в широколистна гора, където напъните по гасенето са много по-малки. Работи интензивно единия булдозер. В момента нашата задачаача е да преценим къде можем да включим и другия булдозер, тъй че да получим по-голяма сигурност, само че е ясно че до момента в който не падне щедро количество дъжд, ние ще бъдем тук, сподели гл.комисар Николай Николов, шеф на ГДПБЗН.

В интервенцията през днешния ден вземат участие 40 воеени, 12 пожарникари, 25 горски чиновници и доброволци.

" Помогнахме значително на хората, които са на земя, в битката им с пожара заради тежкия терен и това, че пожарът се раздели на няколко сектора. В момента авиационната техника, с която разполагаме, и е налична, не ни разрешава да включим повече вертолети и екипажи да вземат участие в гасене на пожари. Това в допълнение понижава успеваемостта, с която ние оказваме помощ на наземните екипи и хората, които се борят с пожара на терен ", изясни подполк. Цветомир Гърков, шеф на поделение „ Стандартизиране и оценка на летателно-техническата подготовка “.

Военен хеликоптер и 250 тона вода се употребявани досега в битката с пожара.

Репортер: Нели Ангелова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР