Продължава посещението на президента Румен Радев в Португалия. Днес държавният

...
Продължава посещението на президента Румен Радев в Португалия. Днес държавният
Коментари Харесай

Президентът Радев: Отговорните институции правят всичко за безопасността на моряците от Царевна

Продължава визитата на президента Румен Радев в Португалия. Днес президентът се срещна с министър-председателя Антонио Коща и с ръководителя на Народното събрание Аугущо Сантош Силва.

Гледайте изказването онлайн тук или на във Facebook:

Не би трябвало да имате подозрения, че държавното управление и виновните институции вършат всичко допустимо да подсигуряват здравето на моряците от " Царевна ", разяснява президентът Радев. Той прикани обаче с оглед сигурността на моряците, тематиката да не бъде в допълнение коментирана към този момент.

Обсъдихме техния опит с Плана за възобновяване и резистентност, основали са към 60 консорциума от водещи университети, учени, посредством които да извършват проекта, сподели президентът Радев. Правят изследвания и строят компании, които създават мотори за рейсове, камиони, в следствие и коли.

България и Португалия си наподобяват по доста неща, би трябвало да използваме по най-хубавия метод тези връзки, би трябвало да се употребяват всички благоприятни условия. Една страна в Европейски Съюз не може сама да се оправи в провокациите. Португалия е един от водачите в зеления преход в Европа, трансформират разработките в действителност.

Във втория ден от визитата си президентът Румен Радев посети Европейската организация за морска сигурност, както и Военната академия в Лисабон.

Днес президентът ще се срещне и с представители на българската общественост в португалската столица.



Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР