Продължава подкрепата от страна на Община Мездра и Националното сдружение

...
Продължава подкрепата от страна на Община Мездра и Националното сдружение
Коментари Харесай

Община Мездра съдейства активно на бездомното семейство от Елисейна

Продължава поддръжката от страна на Община Мездра и Националното съдружие на сираците в България към фамилията, чиято къща в с. Елисейна изгоря на Цветница. По самодейност на кмета на Общината се организира среща на изпадналите в неволя Росица и Тихомир с Таня Стоянова, притежател на прилежаща необитаема къща. Закупуването на този парцел ще реши проблемите на бездомното семейство. Община Мездра оказа подпомагане на страните за подаване и напредване на заявки за правене на данъчна оценка и схема на парцела. Страните се срещнаха и с нотариус, при който бе направен прелиминарен контракт за покупко-продажба на името на Тихомир.
Въпреки, че към момента Росица и Тихомир нямат нужните 4000 лева за закупуване на къщата на Таня Стоянова, момичето още през днешния ден им даде ключа, с цел да не се молят всеки ден на съседи да ги приютяват.
Към момента по сметката на Община Мездра с титуляр Росица Стоянова са събрани 2 790. 55 лева За да придобият новия дом, трябват още 1 209.45 лева и възнаграждение на наложителните такси по прехвърлянето.
Желаещите да дарят финансови средства на фамилията от село Елисейна, чиято къща изгоря на Цветница, могат да го създадат по
сметката на Община Мездра,
банка „ ДСК “-клон Мездра.
IBAN: BG95STSA93008425414500
BIC STSABGSF
Код за тип плащане- 445100
Необходимо е в основанието за заплащане да бъде оказано, че е подаяние за Росица Борисова Стоянова.
Други типове дарения се одобряват в Общинския център за обществени услуги и действия /ул. "Ив. Вазов " № 2/ от обществения служащ Кънчо Даниелов Цаков. Телефон за контакт с господин Цаков- 0883 323 683.
Росица и Тихомир изричат признателност към всички положителни хора, отделили от персоналните си средства, с цел да им оказват помощ. Майката и бъдещият зрелостник твърдят донорите, че всички финансови приходи ще бъдат вложени само и единствено в покупко-продажбата на къщата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР