Продължава подготовката в община Симитли за един от най-големите си

...
Продължава подготовката в община Симитли за един от най-големите си
Коментари Харесай

Броени дни до крайния срок за записване за Международния кукерски фестивал „Симитлия – Древната земя на кукерите“ 2023

Продължава подготовката в община Симитли за един от най-големите си празници – Международния кукерски фестивал „ Симитлия – Древната земя на кукерите “ 2023 година. Припомняме, че остават броени дни до крайния период за записванена маскарадните групи от цялата страна и чужбина за деветнадесетото издание на фестивала.

Тази година, за облекчение на участниците, е направен онлайн формуляр, който се попълня бързо и елементарно и се изпраща до уредниците. Община Симитли чака поръчките за присъединяване на маскарадните групи до 06.01.2023 година.

Всички кукерски групи са добре пристигнали още веднъж през януари в Симитли. Добре пристигнали са всички, които одобряват, пазят и предават кукерската традиция, с пъстротата и разликата на всяка страна, район, град, село, махала…

Могат да вземат участие всички, отвред, без значение числеността и възрастта на групата, обредите и ритуалите, които пази и съхранява. Трябва единствено някой от групата да откри контакт с уредниците от Община Симитли и да показа желанието си да бъде част от кукерската магия в Симитли през януари.

Всяка група, която има предпочитание да се включи в най-мащабното събитие в района – фестивалът „ Симитлия – Древната земя на кукерите “, може да го направи на следния линк:

За повече информация, можете да се обадите на тел.:

• 0748 7 21 38 – ОбА – гр. Симитли;

• 0885252706 – Гергана Стоименова / Секретар на ОбА – гр. Симитли

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР