Продължава отличното представяне през зимния сезон в САЩ на една

...
Продължава отличното представяне през зимния сезон в САЩ на една
Коментари Харесай

Милица Мирчева спечели сребърен медал и отборна титла в САЩ

Продължава отличното показване през зимния сезон в Съединени американски щати на една от най-хубавите български атлетки в бяганията на междинни и дълги дистанции Милица Мирчева, която сега е студентка във Florida State University (FSU).
След като преди две седмици усъвършенства националния връх на България на 5000 м за дами в зала на шампионата „ David Hemery Valentine Invitational” в Бостън с достижение 16:07.12 мин, родената в Добрич атлетка беше с главен принос за отборната купа на женския отбор на FSU на лекоатлетическия шампионат в зала на Атлантическата конференция (ACC Indoor Track & Field Championship 2018), който се организира в Клемсън, Южна Каролина.
3-годишната възпитаничка на треньора Йоло Николов завоюва сребърен орден в една от коронните си дисциплини - 5000 м и финишира шеста на 3000 м.
В конкуренцията на 28 състезателки от 13 щатски университети и колежи Милица Мирчева заслужи сребърното отличие на 5000 м. Тя пробяга дистанцията за 16:34.93 мин, като остана на 27.81 сек от своето върхово достижение в кариерата си. Шампионка стана Доркас Уайсик (Dorcas Wasike) от Университета в Луисвил, Кентъки, която изпревари Милица единствено с 90 стотни от секундата. Трета се подреди представителката на Университета Сиракуза, Ню Йорк Пейдж Стоунър с 16:37.37 мин. Така Мирчева завоюва 8 точки за своя отбор в отборното класиране.
На 3000 м Атлет №3 на Мездра донесе още 3 точки за женската групировка на Florida State. Тя финишира шеста от 36 стартирали състезателки с време 9:23.87 мин. За втора поредна година в тази дисциплинираност победи Ели Хенес от Университета на Северна Каролина с 9:18.67 мин.
Така FSU Women оглавиха отборното класиране при дамите с общ общ брой от 91 точки, следвани от Техническия университет на Вирджиния с 81 т. и от Университета в Луисвил със 73 т. При мъжете също победиха представителите на Florida State University, които събраха актив от 111 т. Техни подгласници станаха отборът на Вирджински механически университет със 107 т. и на Университета Клемсън със 76 т.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР