Продължава операцията по изтеглянето на на сушата, за да бъде

...
Продължава операцията по изтеглянето на на сушата, за да бъде
Коментари Харесай

Над 50% от обшивката на Vera Su трябва да бъде подменена

Продължава интервенцията по изтеглянето на на сушата, с цел да бъде ремонтиран, оповестява Българска национална телевизия.

Това ще се случи във военния кораборемонтен цех във Варна.

Първоначалният оглед демонстрира, че вредите в машинното поделение и по корпуса са огромни - повече от 50% от обшивката би трябвало да бъде сменена.

Плавателният съд, който близо месец беше затънал в скалите край Камен бряг, е в доста неприятно положение . По корпуса му има над 10 пробойни , като някои от тях са огромни близо метър.

" Външната облицовка е мощно деформирана. Както може да се види отсам самата носова част е мощно деформирана, булбовият нос, форщевена са деформирани. Подрулващото устройство също е в доста неприятно положение ", изясни Стефан Стоянов, административен шеф на ТЕРЕМ КРЗ " Флотски боеприпас " - Варна.
 Държавата още чака парите за изтеглянето на Vera Su
Държавата още чака парите за изтеглянето на Vera Su

Започва ремонт на кораба

В машинното поделение също има пробойна, за която обаче се допуска, че е станала още преди корабът да се блъсне в скалите.

Това ще се обясни дефинитивно на по-късен стадий, откакто машинно поделение бъде освободено и има достъп за определяне каква е самата цепнатина. Ще се влезе във всеки един танк, тъй като имаме подозрения, че има пробойни и сред самите танкове и влиза от единия танк в другия, изясни Стоянов.

След като водата от баластните танкове се оттече, плаващият док ще бъде издигнат и корабът ще бъде изтеглен на сушата благодарение на специфични релсови колички.

Предстои на следващия ден да бъде осъществен оглед от представители на прокуратурата.

След това специалисти от Морска администрация, от Българския корабен указател и от ТЕРЕМ " Флотски боеприпас " ще създадат оценка на вредите.

Засега не е ясна ориста на Vera Su. Ако корабособственикът и застрахователят не платят вредите обаче, плавателният съд от страната.
 Продаваме Vera Su на търг, в случай че не получим парите за интервенцията
Продаваме Vera Su на търг, в случай че не получим парите за интервенцията

Очаква се при започване на идната година да може процедурата да бъде обявена
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР