Продължава обработката на тревните площи против кърлежи във Варна:Днес по

...
Продължава обработката на тревните площи против кърлежи във Варна:Днес по
Коментари Харесай

Продължава обработката против кърлежи във Варна

Продължава обработката на тревните площи срещу кърлежи във Варна:

Днес по проект би трябвало да стартира обработката срещу кърлежи на тревните площи в парковете в кварталите " Младост " и " Възраждане " във Варна, напомня.

През предходната седмица бе обещано начало на пролетната дезакаризация на терените площи с публично значение на територията на община Варна. По проект досега би трябвало да са обработени морската градина, зоопарка и парка в кв. " Аспарухово ". При подобаващи метеоусловия на следващия ден е ред на парка в кв. " Владиславово ".

Дворове на детските заведения ще се обработват от 08 до 30 април, а тези на образователните заведения от 18 до 28 април.

В парковете обработките ще се правят в късните вечерни или ранните утринни часове, при подобаващи климатични условия и пораснала растителност, оповестиха от Оперативна програма „ Дезинфекция, дезинсекция и дератизация “ за Moreto.net.

Дворовете на детските заведения ще се третират след авансово известяван. По опция, това ще става по време на пролетната почивка на учениците, като екипите ще осведомят шефа или друго отговорно лице преди началото на идното отнасяне.

Използваните биоциди са предопределени за битова приложимост, микрокапсулирани, с ниска токсичност. Третираните площи ще се отбелязват с предупредителни табели, оповестява Антоанета Тончева, шеф на общинското дружество.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР