Продължава обезопасяването и издирването на животните от преобърнал се камион

...
Продължава обезопасяването и издирването на животните от преобърнал се камион
Коментари Харесай

Продължава обезопасяването и издирването на животни от преобърнал се камион в Ловешко

Продължава обезопасяването и издирването на животните от преобърнал се камион в региона на село Петревене в Ловешко.

В акцията вземат участие чиновници на Областната дирекция по сигурност на храните (ОДБХ) – Ловеч, Българската организация по сигурност на храните, ветеринарни лекари, общински чиновници и органите на реда, заяви изпълняващият функционалността шеф на ОДБХ доктор Тихомира Въцова, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя уточни, че камионът се е преобърнал в крайпътно дере в събота към 23:30 часа в региона на луковитското село Петревене. Той е пътувал от Унгария, през Румъния и България, към Турция с всички нужни документи за транспорт на животни. В него са били натоварени 52 едри преживни животни.

От тях 36 са хванати, като последното е открито преди минути. Издирват се още 16. В резултат на случая две животни са с фрактури. Към момента те са настанени в стационарен обект и се поставят грижи за тях. Тридесет и три от разпознатите животни са ориентирани към Свиленград.

Д-р Въцова добави, че имат сигнал за открито животно от друга група. Ще се разделят на два екипа и акцията ще продължи.

Налага се поетапно прекъсване на придвижването по пътя София – Русе, в региона на село Петревене, където е станала злополуката, при товарене на открити животни, сподели още доктор Въцова. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР