Продължава натрупването на най-различни сериозни съдебни искове срещу Apple. Този

...
Продължава натрупването на най-различни сериозни съдебни искове срещу Apple. Този
Коментари Харесай

Apple получи първия съдебен иск за уязвимостите в процесорите

Продължава натрупването на най-различни съществени правосъдни искове против Apple. Този път потребителите не са удовлетворени от уязвимостите в процесорите, които се употребяват в мобилните устройства на корпорацията.
Въпреки че тези чипове се създават от трети производител, ищците смятат, че Apple е знаела за проблемите на процесорите още от юни месец 2017 година, само че нищо не е подхванала.

Това са хардуерните уязвимости Meltdown и Spectre, първата информация за които се появи при започване на 2018 година. Meltdown бе открита във всички процесори на Intel и някои ARM процесори. Уязвимостта Spectre се среща във всички процесори на Intel и ARM, както и в някои процесори на AMD и NVIDIA. Същото важи и за всички процесори на Apple – от A4 до A11 Bionic. Тези чипове се употребяват в iPhone, iPad, iPod touch и Apple TV.

В правосъдния иск се споделя: „Производителят на процесори ARM Holdings PLC още през месец юни е схванал за Meltdown и Spectre, и незабавно е предизвестил всичките си клиенти, в това число и Apple. Но корпорацията не е взела никакви мерки„.

И още, ищците не са удовлетворени от обновяването против тези уязвимости, тъй като след неговото инсталиране продуктивността на устройствата осезателно пада.

Подадени са три правосъдни желае: в Калифорния, Орегон и Индиана.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР