Продължава настъплението на руските войски, които пресякоха границите на Харковска

...
Продължава настъплението на руските войски, които пресякоха границите на Харковска
Коментари Харесай

Руските войски навлязоха в окипураната от Украйна територия на Донецката народна република

Продължава настъплението на съветските войски, които пресякоха границите на Харковска област и навлязоха на окупираната от украинските сили територия на Донецката национална република, оповестяват съветските медии.

Освободени са първите обитаеми пунктове в северната част на ДНР.

" Частите и съединенията на 2-ра войска освободиха обитаемоте пунктове Лозовое и Редкодуб. Боевете към този момент се водят в региона на Ямпол ", оповестяват военни репортери от зоната на бойните дейности.

А от Министерството на защитата на РФ оповестиха каква е ситуацията в зоните на бойните дейности.

- С високоточни ракети с наземно базиране са унищожени цехове в цех за произвеждане на барут и взривни мещества в Днепропетровска област.

- С високоточни ракети с въздушно базиране на Въздушно-космическите сили са поразили 9 украински военни обекта, в това команден пункт, 4 укрепени региона и места на концентриране на жива мощ и бойна техника, както и 4 склада с ракетно-артилерийски въоръжения в Харковска област.

- Оперативно-тактическата и армейската авиация на на Върховен касационен съд на РФ са поразили 26 украински военни обекта. Унищожени са командно-наблюдателен батальотен пункт, както и 25 региона места на концентриране на жива мощ и бойна техника. Ликвидирани са до 150 националисти и са унищожени до 40 единици бронетехника и коли.

- Ракетните войски и артиленията през нощта са изпълнили 423 огневи задания. В резултат на ударите са изумени 26 командни пункта, 367 укрепени пункта и региони на концентриране на жива мощ и бойна техника, както и 25 позиции на артилерийски батареи. Унищожени са 4 склада с ракетно-артилерийско въоръжение и муниции.

- Със средствата на Противовъздушна отбрана са унищожени 10 украински безпилотни летателни апарата.

Всичко от началото на специфичната моенна интервенция са унищожени 141 самолета, 110 вертолета, 551 дрона, 264 зенитни ракетни комплекса, 2496 танка и други бойни бронирани машини, 282 установки на реактивни системи за залпов огън, 1093 оръдия на полевата артилерия и миномети, както и 2343 единици специфична военна автомобилна техника.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР