Продължава напрежението в Близкия изток, въпреки дипломатическите опити да бъде

...
Продължава напрежението в Близкия изток, въпреки дипломатическите опити да бъде
Коментари Харесай

Ракетният обстрел между Израел и Газа продължава, дипломатите засега се провалят

Продължава напрежението в Близкия изток, макар дипломатическите опити да бъде потушено.

И тази нощ ракетният обстрел сред Израел и Ивицата Газа не спря. Небето над град Рафа през цялата нощ беше озарявано от изстреляни от израелската войска ракети. Няма данни за жертви и потърпевши.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации не съумя да одобри обща декларация по въпроса, макар взаимното предложение на Франция, Египет и Йордания.

Представителят на Китай в Организация на обединените нации сподели, че се е срещнал с проектодокумента и съобщи, че Китай поддържа предлагането.

Същевременно беше обявено за над 1400 потърпевши палестинци в конфликти с израелски служители на реда нощес на Западния бряг на река Йордан и в Източен Ерусалим.

182 души са получили огнестрелни рани, 195 са потърпевши от гумени патрони, 931 - от сълзотворен газ и шумови гранати, 20 души са получили изгаряния, а шестима са потърпевши от конфликт с автомобил.

По-рано палестинската осведомителна организация ВАФА, базирайки се на палестинското министерство на опазването на здравето, заяви за четирима починали на Западния бряг при конфликти с израелската полиция.

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху съобщи, че на " Хамас ", палестинската военна формация, контролираща Ивицата Газа, са нанесени " непредвидени удари " и че интервенциите ще " продължат толкоз дълго, колкото е належащо за възобновяване на спокойствието " на всички израелски жители.

Нетаняху акцентира, че бомбардировките са " върнали " Хамас " години обратно ".

Досега в Газа са убити най-малко 215 души, в това число съвсем 100 дами и деца, съгласно здравното министерство.

В Израел са убити 12 души, в това число две деца, оповестяват локалните здравни управляващи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР