Продължава лошото време в Гърция. Интензивните дъждове с бури, гръмотевици

...
Продължава лошото време в Гърция. Интензивните дъждове с бури, гръмотевици
Коментари Харесай

Продължават бурите в Гърция, властите предупреждават туристите да не влизат в морето

Продължава неприятното време в Гърция. Интензивните дъждове с стихии, гръмотевици и градушка не престават до края на седмицата, оповестяват синоптиците.

Снощи стихия обхвана огромна част от Гърция, като провокира местни наводнения, най-вече в северните и централните региони на страната, оповестяват гръцките медии.

На Халкидическия полуостров по здрач в понеделник падна натоварен дъжд в региона на Полигирос, където улиците се трансфораха в реки.

Силен дъжд и десетки мълнии удариха вечерта Ламия в Централна Гърция. Ситуацията в цялата област Фтиотида е била най-сериозна, там се оповестява за паднали дървета и проблеми с електрозахранването.

В региона на Птолемаида, област Западна Македония, противопожарната работа е приела 168 сигнала за нужда от отводняване, а огромна част от града остана без ток, заяви телевизия Скай.

В град Янина спасяваха пасажери от наводнен лек автомобил.

Буря удари и столицата Атина. Там екипите на пожарната в област Атика са се отзовали на 23 сигнала за отводняване.

И през днешния ден ще доминира облачно и дъждовно време. Вчера националната метеорологична работа издаде ексклузивен бюлетин за утежняване на времето. До петък в Гърция се чакат значителни превалявания и стихии, придружавани с гръмотевична активност, вероятни градушки и краткотрайно мощни пориви напразно.

Най-значителни превалявания се плануват в Тесалия, Спорадските острови, Северна Евбея, северната част на Егейско море и на Халкидическия полуостров, най-вече в сряда и в четвъртък.

Властите в Гърция предизвестяват туристите да не влизат в морето, до момента в който не премине бурята. Пътна полиция обръща внимание да се пътува с изправен автомобил и да се внимава при мощни дъждове. Туристите, които тези дни са на отмора в Гърция прекарват времето в разходки и извършване на покупки. Много рядко някои приключват почивката си, оповестяват хотелиерите.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР