Продължава изригването на вулкана Таал във Филипините, предаде Асошиейтед прес.

...
Продължава изригването на вулкана Таал във Филипините, предаде Асошиейтед прес.
Коментари Харесай

Продължава изригването на вулкана Таал на Филипините

Продължава изригването на вулкана Таал във Филипините, съобщи Асошиейтед прес.

Във вторник кратерът на вулкана избълва нова бликам от лава на височина 800 метра. Вулканът, който се намира на остров посред езеро в провинция Батангас, южно от столицата Манила, е обхванат от облак от вулканична пепел, прорязван на моменти от светкавици.

В продължение на осем часа тази заран бяха засечени към 50 вулканични трусове, което е индикация за надигащата се магма, предизвестява филипинският Институт по вулканология и сеизмология.

Таал се разсъни в неделя, като тогава изхвърли дирек от лава и пепел на височина 15 километра в небето. Облаци вулканична пепел доближиха Манила, намираща се на към 65 километра на север. Основното летище на Филипините беше затворено в неделя и за няколко часа през вчерашния ден, до момента в който облаците вулканична пепел се разсеят.

Заради изригването на Таал бяха евакуирани над 30 400 души в провинциите Батангас и Кавите. Много учебни заведения и държавни институции, в това число в Манила, са затворени поради рисковете за здравето от вулканичната пепел.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР