Продължава изплащането на обезщетения след евтаназията в Ямболско и Бургаско,

...
Продължава изплащането на обезщетения след евтаназията в Ямболско и Бургаско,
Коментари Харесай

Продължава изплащането на пари за евтаназираните животни

Продължава изплащането на компенсации след евтаназията в Ямболско и Бургаско, оповестява Нова. Днес парите си ще получат стопаните, чийто животни бяха умъртвени преди дни. Обезщетенията ще се изплащат по банков пък или в кметството. Едно засегнатите села – Шарково, стана известно със стадото на баба Дора, което в неделя беше евтаназирано. Нейните пари ще бъдат изплатени до седмица.

В неделя жандармерията изведе от селото всички външни хора, в това число и протестиращите пред дома на баба Дора, които се бяха заканили да не разрешат умъртвяването на животните. До принуждение не се стигна, само че пък полицията арестува една от дамите, опитваща се да влезе в селото. Причината - нарушение на публичния ред.

Цветанов разяснява за следващ път и държанието на Корнелия Нинова и Българска социалистическа партия. " Те в началото споделиха, че няма заповеди. А такива имаше, когато бяха подхванати първичните дейности, изясни той. - Казаха, че няма позитивни проби, че даже няма никакви проби, които да бъдат показани на хората. Проби има, позитивни резултати също има, и на това съображение се издаваха заповедите от БАБХ ", съобщи той. „ След като бяха изложени обстоятелствата никой от Българска социалистическа партия не си направи труда на Председателския съвет да каже: „ Да, извинявайте. Действително, може би, прекрачихме малко границата и би трябвало да спомагаме на институциите ", разяснява Цветан Цветанов.

„ Трябва да имаме по-голямо почитание към специалистите и тези, които се грижат за здравето на хората ", прикани той. „ БАБХ бяха доста ясни и безапелационни, че пробите са позитивни и би трябвало да стартира ограничение на разрастването на чумата в страната ", разгласи Цветанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР