Продължава издирването на сина муАпелативният специализиран наказателен съд наложи запор

...
Продължава издирването на сина муАпелативният специализиран наказателен съд наложи запор
Коментари Харесай

Запорираха имане за милиони на Миню Стайков

Продължава издирването на сина му

Апелативният профилиран углавен съд наложи запор над дружествените дялове и банкови сметки на предприемача Миню Стайков. Под забрана са и доста негови недвижими парцели в цялата страна – аграрни земи, жилища, здания, оповестиха през вчерашния ден от спецпрокуратурата.

Собственикът на групировката „ Разузнавателна служба на Великобритания Индустрийс “ е в ареста от началото на септември с обвинявания за присъединяване в незаконна група, правила данъчни измами, пране на пари и държане на акцизни артикули без бандерол. Специализираната прокуратура показа на съда доказателства за това, че групата е провела производството на цигари в незаконни заводи и ги е разпространявала на черния пазар.

„ С дейностите си участниците са избегнали и заплащането на Данък добавена стойност и са възстановили неследващ се данъчен заем в размер на 1 016 139 лв. при комерсиална активност “, споделиха от спецпрокуратурата. Голяма част от запорираното имущество е земеделска земя – лозови масиви. Те се водят с висока категория и са на стойност няколко милиона лв..

Освен Миню Стайков, още двама от групата сега са в ареста. Синът му Стайко Стайков към момента се търси от Интерпол.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР