Продължава издирването на още незаконно погребани тела край Клисура. Вчера

...
Продължава издирването на още незаконно погребани тела край Клисура. Вчера
Коментари Харесай

Възможно е да бъдат открити още нелегално погребани тела край Клисура

Продължава издирването на още нелегално заровени тела край Клисура. Вчера бяха открити шест нови натрупа. Така общият им брой от началото на разкритата скица за противозаконни погребения става - 13. От прокуратурата чакат резултатите от инспекцията в столичния крематориум, която ще покаже дали има още изчезнали покойници в регистъра.

Новите тела в региона на Клисура са открити по време на следствен опит.

Свидетелят на който обвиненият Енев е плащал 100 лв., е следвало да уточни къде точно в границите на гробищния парк в Банкя е изкопавал съответните гробни места, сподели Невена Зартова - представител на СРС.

Кметският наместник Камелия Димитрова споделя, че наетият от Енев служащ не е от селото. Сигнали за съмнителни действия към гробищния парк също не са подавани. След направените разкрития, обаче, с Камелия се свързал локален гражданин, който се съмнява, че преди 10 дни кучето му се е натъкнало на човешки остатъци.

Той ми сподели. Едно куче ми беше докарало в двора кокал и го хвърлил към дерето. След като чул какво се случва покрай парцела и се усъмнил, сподели Камелия Димитрова, кметски наместник в село Клисура.

Според локалните, гробищният парк от дълго време не се поддържа, няма директно наблюдаване и по тази причина евентуално е определено от погребалния сътрудник.

То е на скално хълмче. Не е на равно както други гробища, парцелирано, под номера. Нямаме такова нещо. За ограда се употребява гористата околност, сподели Камелия Димитрова, кметски наместник в село Клисура.

От сектора на погребалните компании не изключват в региона да бъдат открити още покойници.

Тези тленни остатъци, които се демонстрират на повърхността не са единствено те. Има огромна възможност в по-голяма дълбочина да има още, сподели Стоян Макреев, заместник-председател на Асоциацията на погребалните компании.

Самоличността на новите шест тела не е открита. Не е явен и интервала на гибелта, както и какъв брой време са престояли тленните остатъци. От прокуратурата прецизираха, че откритите тела са свързани с следствието против обвинения Георги Енев. Оттам не изключват Енев да се снабди и с ново обвиняване по отношение на с активността на компанията, която управлява.

Продължава събирането и разбора на документите, която е обвързвана с тази линия на следствие, добави Десислава Петрова - представител на СГП.

От прокуратурата чакат резултати и от инспекцията в столичния крематориум, която би трябвало да откри какъв брой тела са оставени от компанията на обвинения Енев за последните три години. Близки на покойници са алармирали за неналичия в регистрите.

До момента са получени 4 молби. Трима от лицата по тези молби към този момент са разпитани. Предстои да бъде разпитано и четвъртото лице, съобщи Невена Зартова - представител на СРС.

Засега единственият упрекнат по случая е 51-годишния траурен сътрудник Георги Енев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР