Продължава издирването на хора, изчезнали след разрушаването на язовир Каховка,

...
Продължава издирването на хора, изчезнали след разрушаването на язовир Каховка,
Коментари Харесай

Продължава издирването на изчезнали хора след разрушаването на язовира край „Нова Каховка“

Продължава издирването на хора, изчезнали след разрушаването на язовир " Каховка ", заяви през днешния ден украинското министерство на вътрешните работи, представено от ДПА. То посочи, че 29 души към момента са в неопределеност, оповестяват от Българска телеграфна агенция.

Министерството разясни, че на следения от украинските управляващи западен бряг на река Днепър под вода са 32 обитаеми места с общо 3784 къщи. Около 1400 служащи от службите за справяне с изключителни обстановки са се присъединили в избавителните интервенции и почистването след разрушаването на язовирната стена във вторник.

Според изказване на министерството евакуациите не престават и в управлявания от съветските сили източен бряг на реката. Хиляди хора, живеещи по крайбрежията на реката, бяха евакуирани.

Равнището на водата спада. Тази заран при Херсон то е било 4,18 м - с повече от половин метър по-ниско от през вчерашния ден, споделиха украински управляващи.

Служителите на Каховската водноелектрическа централа оповестиха, че равнището на водата в язовира също спада и в този момент е към 9,35 м - с над 7 м по-ниско от нивото във вторник. Според тях е мъчно да се планува по-нататъшното развиване на обстановката.

Украйна упреква съветските военни, че са минирали язовира и по-късно са го унищожили с детонация, до момента в който съветските управляващи настояват, че язовирът, който е бил под съветски надзор, е бил ударен от украински ракети.

Десетки градове и села бяха наводнени, а съгласно известията 13 души са починали при последвалото злополучие. Дългосрочните последствия за околната среда остават неразбираеми, защото бойните дейности в региона не престават.

Британското министерство на защитата съобщи, че съгласно най-новата сводка на разузнаването разрушаването на язовира " съвсем несъмнено се е отразило съществено " на главния източник на прясна вода за окупирания от Русия полуостров Крим.

Очаква се обаче съветските управляващи да посрещнат неотложните потребности, " употребявайки ресурси, нормиране на водата, продупчване на нови кладенци и доставка на бутилирана вода от Русия ", означават английските специалисти по защита.

" Общините както от съветската, по този начин и от украинската страна на наводнения Днепър са изправени пред санитарна рецесия с стеснен достъп до годна за приложимост вода и нараснал риск от заболявания, излъчени по воден път ", написа министерството.

Украинските военновъздушни сили оповестиха през днешния ден, че шест безпилотни самолета са били свалени в Харковска и Сумска област на границата с Русия. Вчера украинската противовъздушна защита заяви, че е свалила две крилати ракети и 20 дрона. Тя уточни също, че през вчерашния ден Русия е изпратила 35 дрона и е изстреляла осем ракети към военни обекти и основна инфраструктура в Украйна. Руските офанзиви са били ориентирани против цели в Одеса, Полтавска област и в Харков.

Руски региони също оповестяват за възобновен обстрел от украинска страна. По данни на управляващите два безпилотни апарата са поразили Калужска област. За момента няма информация за жертви или обилни вреди.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР