Продължава издирването на Емил Боев, който изчезна покрай фестивала Сурва

...
Продължава издирването на Емил Боев, който изчезна покрай фестивала Сурва
Коментари Харесай

Братът на изчезналия Емил вече мисли, че може да е отвлечен и държан някъде 

Продължава издирването на Емил Боев, който изчезна около фестивала Сурва и се търси към този момент девет дни. Брат му Мартин Боев приказва пред БТВ за протичащото се досега и очакванията за откриването на 25-годишния софиянец.

" Идеята ми е да не оставя случая да изстине. Нямаме доста следи. Единственото, на което мога да се надявам на този стадий е, че могат по-сериозни полицейски сили да прегледат случая като нещо, че Емил не по лична воля е липсващ. Ние доброволците към този момент осми ден започнахме да изриваме целия Перник, всичките му околности. Обхождахме с кучета, с термокамери, дронове. Три километра радиус сме обходили към последното място, на което е забелязан ", сподели той.

" Значи вие вървите към мнение, че не е изгубил се някъде търсещ свя път човек, а по-скоро за някакво посягане и вероятно престъпен случай ", попита го водещият на утринния блок на БТВ Златимир Йочев.

" Да. Просто нямам какво друго да приема, в случай, че толкоз старания, толкоз страдания минаха всички да го намерим. Няма по какъв начин да се е изпарил. Имам задоволително сведения от очевидци, имам телефона му, имам известията му. Момчето просто е желало да се прибере. Няма случай, където е желал да се изолира, или да направи нещо на себе си. Моята логичност е, че е останал самичък в 4 ч. сутринта. Пили са на фестивала. Нямал е собствен човек. Звънял е на хора от Перник. Приятелката му, на която е звънял три пъти, е била от Перник  Звъни на приятеля си, студено му е, уплашен е. 2-3 пъти да е ходил в Перник до момента. По последни данни са имали спогодба с неговия другар да отидат в къща, да спят там, на негови познати, които е срещнал същата вечер. Единствено си представям, че си е помислил, че неговият другар е към този момент там. След като не го е намерил, е тръгнал да го търси. От камерите се вижда, че момчето е прекосявало целия град в търсене на нещо. Единственото, което не ми се вписва, е, че не го виждам на други камери с изключение на двете. Отива в покрайнините на града, търси нещо. Вижда се, че е уплашен, че му е доста зле. След това няма фрагменти от връщането му. Никъде. Все едно се е изпарил. Няма го и не мога да си обясня за какво го няма. Въпреки всички старания, макар цялата помощ на Перник, на водолази, които го търсиха в реката. Всеки ден чакаме неприятна вест, и все пак никой не го вижда и това води до полудяване. Стоим със фамилията ми и се чудим. През 15 минути си звъним, за... от кошмарни до по-кошмарни сюжети. Представям си го в някакво мазе, самичък, гладен, търсещ, викащ. Всичко може да си показа човек на тези дни ", показа болката си братът.

" Истината е, че ние с доброволците ще продължим колкото сили им останат. Вече има и хора, които имат проблеми с работата си. Искам да се обърна към който може да се заеме с този случай. Който може да е по-голям експерт от нас. Не желаеме да тормозим пернишките жители повече. Искаме да се направи по метод, по който в случай че нещо такова е станало, мигновено да може да се откри Емил. Не знам кои са институциите, аз съм просто един човек, който работи в офис. Моят зов е хора, които могат и схващат от това нещо, да се включат. Наистина апелирам. Нямам алтернатива, безпомощен съм пред тази обстановка. Освен да обхождам и да виждам камери. Но това не са задоволителни неща. Признавам пред всички, че моите старания очевидно не са задоволителни ", приключи Мартин Боев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР