Продължава гласуването на непризнатите референдумите за присъединяване към Русия в

...
Продължава гласуването на непризнатите референдумите за присъединяване към Русия в
Коментари Харесай

Бягство от мобилизацията: 1200 долара за предреждане на опашката за напускане на Русия

Продължава гласуването на непризнатите референдумите за присъединение към Русия в окупираните от нея украински територии. Допитванията се организират на фона на дейни бойни дейности, заяви украинският президент Володимир Зеленски.

Белият дом предизвести, че ще има пагубни последствия, в случай че съветският президент Владимир Путин извърши опасността си да употребява нуклеарно оръжие във войната в Украйна.

Същевременно десетки напущат Русия, а на границата с Грузия през уикенда се образува километрична опашка от 2300 автомобила.

Руснаците всеобщо напущат страната след оповестената от президента Путин частична готовност. Повечето мъже признават, че не са получили повиквателни, само че бягат като превантивна мярка. По-бързото прекосяването през граничните пунктове става против избрана сума.

" Платихме 1200 $, с цел да стигнем до граничния пункт. Опашката е три километра и почтено казано, в случай че бяхме останали да чакаме, прекосяването щеше да отнеме най-малко 72 часа. Като платихме, успяхме за 30 часа. ", споделя Александър Судаков, продуктов управител.

За някои повода за бягство е друга.

" Страхувам се, само че не от това да отида на война, а тъй като обстановката в Русия се утежнява и можем да останем без работа. ", споделя млад мъж.

Руският президент Владимир Путин подписа декрет, по силата на който наказването при дезертиране е 10 години затвор, при непринудено предаване - 15 години затвор, а при отвод от военна работа - 3 години. Законът планува и наказване до 15 години затвор за грабежи по време на война и готовност.

Путин разгласи частична военна готовност, която визира 300 хиляди резервисти. По данни на английското разузнаване първите мобилизирани руснаци са почнали да идват във военните бази.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР