Продължава гасенето на пожара над Боровец в Рила планина в

...
Продължава гасенето на пожара над Боровец в Рила планина в
Коментари Харесай

Втори ден гасят пожара над Боровец, огнена стихия стигна вили в Харманли

Продължава гасенето на пожара над Боровец в Рила планина в извънредно висока и мъчно достижима околност за пожарните екипи. Огънят избухна малко след 15:00 часа през вчерашния ден.
Още по тематиката
Пожарът е овладян в по-голямата си част, само че остава да гори клек на мъчнопроходим скален терен . Потушаването му ще бъде мъчно, тъй като има доста добре развита коренова система и гори дълбоко.

Обхванати от огъня са към пет дка повърхност, посочи шефът на горското стопанство " Боровец " Александър Кроснев пред Българска телеграфна агенция.

Хеликоптер " Кугър " продължава да оказва помощ при гасенето на пожара.

В потушаването на огъня сега вземат участие над 150 души, сподели още Кроснев, който уточни, че очакванията за дъжд до този миг не са се оправдали.

По-рано шефът на пожарната Николай Николов заяви, че към 90 на 100 от пожара е овладян, само че оставащите 10 % съставляват сериозна заплаха. Направена е над 2 км водна линия в просеката. " Целим да въведем вода, с цел да можем да вземем преимущество над пожара ", изясни Николов.

Вероятна причина за пожара е немарливост.

Огнена буря до вилна зона в Харманли

Пожар избухнал на обяд във вилната зона на Харманли и обхвана повърхност о 800 дка, заяви регионалният шеф на област Хасково Минко Ангелов.

Огънят е стигнал до три вили, като едната от тях, която е необитаема, е изгоряла изцяло. Хората от другите две вили са били евакуирани.



7 екипа на пожарната са съумели да спрат пламъците до борова гора и са избавени 700 декара. Пожарът е локализиран, като екипите остават да дежурят.

Огънят евентуално е тръгнал от хора, които са правили нещо в региона, като точните аргументи занапред ще се обясняват.



Локализираха от три страни пожара в Кюстендилско

От три страни е локализиран пожарът при селата Фролош и Ваксево, сред общините Невестино и Кочериново, оповестиха от полицията в Кюстендил. Продължава локализирането му от северната му страна, при с. Ваксево. Екипите са на място и не престават да работят. Няма заплаха огънят да засегне парцели, няма заплаха и за хора, сподели представителят на дирекцията Катя Табачка.

Пожарът, който породи на 9 август, се разви на повърхност от 600 дка в борова гора. Пожарът е върхов при към 100 дка от горите, обхванати от пламъци.

Гасенето продължава от екипи на районните служби ПБЗН, екипи и тежка техника на горските стопанства, доброволци.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР