Продължава гасенето на пожара, който възникна в местността Байрямица над

...
Продължава гасенето на пожара, който възникна в местността Байрямица над
Коментари Харесай

Продължава гасенето на пожара в Рила

Продължава гасенето на пожара, който породи в местността Байрямица над с. Бистрица в Рила, оповестиха от полицията в Кюстендил. Пожарът се развива на повърхност към 60 дка низово в иглолистна гора и не заплашва хората от околните селища.

В региона на два пъти се е излял дъжд за по 20 минути, което доста помогнало в битката с огъня. Въпреки това пожарът към момента не е локализиран. Няколко огнища не престават да тлеят и се разпалват при всеки ентусиазъм напразно.

В сряда на терен работиха пожарникари, чиновници на горските стопанства, военнослужещи и доброволци. Хеликоптер направи 16 облитания, а в откритата част на пожара са излети 32 тона вода. Днес екипите от пожарникари, чиновници от горските стопанства и доброволци не престават гасенето, което е затруднено от стръмния каменист терен.  

Пожарът в гората над с. Пастра, община Рила, под връх Калин е локализиран на повърхност от 350 дка низово в иглолистна гора. Доугасяването в периметъра продължава и в четвъртък. В работата се включиха пожарникари и чиновници на горските стопанства.

Припомняме, че до местността „ Бел бунар ” е построен път, по който, при нужда, пожарникари могат да закарат водоноска, отбелязва Нова телевизия.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР