Продължава гасенето на големия горски пожар, възникнал към 13.30 часа

...
Продължава гасенето на големия горски пожар, възникнал към 13.30 часа
Коментари Харесай

Продължава гасенето на пожара в Благоевград, арестуван е 76-годишен мъж

Продължава гасенето на огромния горски пожар, зародил към 13.30 часа в махала " Тупавиците " на село Бистрица, 76-годишен мъж е арестуван за провокирания пожар, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.
Огънят потегли от къщите до река Бистрица, след което влезе в 40-годишна борова гора. Той върви към билото, на което се намира село Дъбрава, гасят близо 100 пожарникари, чиновници на горите, чиновници на Министерство на вътрешните работи, доброволци.
Засегната повърхност на пожара е над 150 дка, той е локализиран от три страни, сподели пред БГНЕС шефът на ОД ПБЗН-Благоевград Георги Пармаков.
В региона на пожара се вършат линии, които се прекопават, огънят продължава да върви към билото макар, че вятърът е северен, противоположен, и по този начин го натиква отново към долината на реката.
Пожарът се гаси с тупалки, портативни на тил водни пръскачки, а с маркучи от профилираните и високопроходими автомобили-водоноски на ЮЗДП. Импровизираният щаб е ситуиран до водоема над село Дъбрава. За провокирания пожар е арестуван 76-годишният С.Т. от Благоевград.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР