Продължава ескалацията на напрежението в ивицата Газа. По последни данни

...
Продължава ескалацията на напрежението в ивицата Газа. По последни данни
Коментари Харесай

Напрежението в ивицата Газа ескалира - над 260 са ранени, а множество убити

Продължава ескалацията на напрежението в линията Газа. По последни данни са починали 31 палестинци, измежду които 6 деца. 265 души са ранени.

Конфликтът е сред групировката „ Ислямски джихад “ и Израел и е най-ожесточен след мълниеносната война предходната година.

„ Ислямски джихад “ разгласи, че е изстрелял ракети по Ерусалим за пръв път от началото на враждебните дейности в петък. Израел пък съобщи, че страната е подхванала превантивна офанзива против групировката. Твърди, че е ликвидирала негови бойци и е обезвредила водачите на организацията, считана за терористична от Израел, Съединени американски щати и Европейски Съюз.



„ Ислямски джихад “ удостовери, че са убити главните водачи на придвижването в Газа – Тайсир ал Джабари и Халед Мансур.

Междувременно стотици израелци са се събрали в Стария град на Храмовия рид във връзка еврейски празник, което буди опасения от принуждение. Той е ситуиран в Източен Ерусалим, окупиран и анексиран от Израел.



Ислямисткото придвижване „ Хамас “, което ръководи Газа от 2007 година, предизвести в официално съобщение, че тези израелски „ нахлувания “ може да доведат до „ неконтролируема “ обстановка.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР