Продължава делото за разрушения тютюнев склад в Пловдив. Подсъдими по

...
Продължава делото за разрушения тютюнев склад в Пловдив. Подсъдими по
Коментари Харесай

Делото за тютюневия склад в Пловдив продължава

Продължава делото за опустошения тютюнев склад в Пловдив.

Подсъдими по делото са двама души от компанията вложител " Одрин 8 " ЕООД. Срещу тях Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна обвинявания при започване на месец март 2017 година.

 Двама са упрекнатите за разрушаването на Тютюневия склад в Пловдив
Двама са упрекнатите за разрушаването на Тютюневия склад в Пловдив

На мястото на разрушената постройка е било планувано създаване на многоетажен хотел

Това са българинът Георги Бранеков и сърбинът Александър Николич . Срещу двама са повдигнати обвинявания за подправяне на документ и за противозаконни строителни действия в парцел, който е монумент на културата.

Според обвиняването двамата в съучастничество - Георги Бранеков като причинител и Александър Николич като подстрекател, организирали реализирането на незаконна активност в предпазена територия за запазване на културно завещание - колективен монумент на културата - Историческа зона " Филипопол-Тримонциум-Пловдив ", включваща Тютюнев склад - постройка на ул. " Одрин " в Пловдив , притежаваща и понастоящем статут на единична недвижима културна полезност. Двамата знаели, че с дейностите си нарушават наредбите на Закона за културното завещание.

 Укрепват опожарения тютюнев склад в Пловдив
Укрепват опожарения тютюнев склад в Пловдив

Общината е издала нужните документи

По делото бяха призовани 34 очевидци. Бяха осъществени строително-техническа, компютърна и графологична експертизи, претърсвания и изземвания, информации за компании, копия от документи и други.

Установено е, че на мястото на разрушената постройка е било планувано създаване на многоетажен хотел с подземни паркинги и гаражи, както и други обслужващи здания.

 Жива верига брани тютюневия склад „ Ориент Табако” от цялостно разрушение Обновена
Жива верига брани тютюневия склад „ Ориент Табако ” от цялостно разрушение

Сградата била част от историята на Пловдив

Припомняме, складът беше съвсем изцяло срутен през месец март 2016 година. Това тогава провокира недоволството на локалните, които с жива верига стопираха разрушаването на паметника на културата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР