Продължава делото срещу Николай Малинов за приготовление на шпионаж. То

...
Продължава делото срещу Николай Малинов за приготовление на шпионаж. То
Коментари Харесай

Съдът ще гледа делото срещу Николай Малинов за шпионаж


Продължава делото против Николай Малинов за подготвяне на шпионаж . То се разглеждаше от профилирания съд, само че след неговото закриване, процесът продължава в Софийски градски съд.

Обвинителният акт против Николай Малинов е импортиран в Специализирания углавен съд на 23 юни 2021 година Той е предаден на съд за осъществено от него закононарушение срещу Републиката (престъпление по член 105, ал1, прочие 2 от НК).

В хода на досъдебното произвеждане бяха извършени голям брой процесуално-следствени дейности – разпити на очевидци, претърсвания и изземвания, както и персонален обиск на обвинения. Изготвени бяха две компютърно-технически експертизи, графологична експертиза на събраните материални доказателства, изработен бе разбор на събраните информации и документи, относими към предмета на доказване.

Миналият петък името на Николай Малинов попадна в обновения лист по световния закон " Магнитски " от Държавният департамент на Съединени американски щати.

От там показват, че Малинов e някогашен депутат от Българска социалистическа партия, а в този момент управлява проруската неправителствена организация Национално придвижване „ Русофили “. Той е основател и ръководител на политическа партия “Русофили за възобновление на Отечеството “, която работи за по-засилени връзки с Русия и се явява политическо продължение на Национално придвижване „ Русофили “.

След като е задържан и упрекнат в шпионаж в интерес на съветски ползи и му е наложена възбрана за овакантяване на страната през септември 2019, Малинов е подкупил български арбитър , с цел да му позволи да пътува до Русия, където да получи медал „ Дружба ” персонално от съветския президент Владимир Путин, дружно с парична премия от 2.5 милиона рубли, се споделя в претекстовете за наложените наказания по " Магнитски ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР