Продължава делото срещу Николай Малинов за приготовление на шпионаж. То

...
Продължава делото срещу Николай Малинов за приготовление на шпионаж. То
Коментари Харесай

Съдът ще разгледа делото срещу Николай Малинов за шпионаж

Продължава делото против Николай Малинов за подготвяне на шпионаж. То се разглеждаше от профилирания съд, само че след неговото закриване, процесът продължава в Софийски градски съд. Заседанието е планувано за 27 октомври, предадеБГНЕС.

Обвинителният акт против Николай Малинов е импортиран в Специализирания углавен съд на 23 юни 2021 година. Той е предаден на съд за осъществено от него закононарушение срещу Републиката (престъпление по член 105, ал1, прочие 2 от НК).

Той ще бъде съден за това,че се е " сложил в услуга на непозната организация, с цел да й служи като разузнавач ", за да издаде държавна загадка. Шпионската сага стартира през 2019 година, когато Малинов беше упрекнат в шпионаж и го арестуваха. По-късно беше освободен под гаранция. Точно тогава избухна идващ скандал, тъй като се появиха фрагменти с Малинов и съветския президент Владимир Путин. Оказа се, четогавашния ръководител на съдружие " Русофили " е получил позволение да напуща страната и по този начин е отишъл в Русия, където Путин му връчи медал.

Припомняме, че предходната година той акцентира, че " Двуглав орел " е неправителствена организация и в международното право би се основало казус и добави:

" Да шпионираш в употребява на неправителствена организация - такова дело ще има за пръв път в света. В България е имало сходно дело през далечната 1978 година и не е съумяло. Институтът за стратегически изследвание на Владимир Путин се занимава публично с разбори на ситуацията по целия свят. Аз се веселя, че влизам в съда ".

В хода на досъдебното произвеждане бяха извършени голям брой процесуално-следствени дейности – разпити на очевидци, претърсвания и изземвания, както и персонален обиск на обвинения.

Изготвени бяха две компютърно-технически експертизи, графологична експертиза на събраните материални доказателства, изработен бе разбор на събраните информации и документи, относими към предмета на доказване. В рамките на правосъдното разследване предстоят разпити на близо 40 очевидци.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР