Продължава да расте напрежението заради изнесения доклад на ДАНС за

...
Продължава да расте напрежението заради изнесения доклад на ДАНС за
Коментари Харесай

МРЕЖАТА КИПИ: Откраднаха публичния код за изборите

Продължава да пораства напрежението поради изнесения отчет на ДАНС за вероятно манипулиране на машините, с които се предполагаше, че ще гласуваме в утрешния ден.
Генерираният хеш код, който ще се изписва на контролната квитанция на машината и на всяка бюлетина, е: 77 5А АB BC B2 DB E1 04 EB 59 7E 18 6B FE 3C BB 3D CB 90 8A 11 7B C4 1F 96 96 BA 31 CD 78 18 5C. Софтуерът е заключен с ключ, който е генериран с паролите на трима от членовете на ЦИК.
От Министерството на електронното ръководство оповестиха, че мотив за терзание за гласоподаване с машините няма, тъй като самите те извършват функционалността на елементарен принтер и няма по какъв начин да подменят вота.
Днес свадите към кода не престават, откакто от Централната изборна комисия обявиха, че на изборите ще се гласоподава единствено с хартия. ОИК-София обаче се възпротиви и съобщи, че в София вотът ще се реализира и с машини, все пак.
Друг миг, предизвикваш ужас, е фактът, че машините за гласоподаване са доставени в общините безусловно през главата на ЦИК.
В 12 часа през днешния ден следва митинг пред постройката на Централната изборна комисия.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР