Продължава да има наводнени участъци. Има наводнени къщи в района

...
Продължава да има наводнени участъци. Има наводнени къщи в района
Коментари Харесай

Ситуацията е критична, но няма бедствено положение според Фандъкова

Продължава да има наводнени сектори. Има наводнени къщи в региона на Нови Искър, Волуяк, Требич.Няма бедствено състояние и няма евакуирани хора. Това съобщи тази заран софийската кметица Йорданка Фандъкова.
Екипите на пожарната са работили и през нощта. Важна е предварителната защита на Нови Искър, където сега екипите се насочват натам, с цел да създадат насипи. Там е най-тежка обстановката, сподели още Фандъкова на брифинг по отношение на наводненията в Софийско.

Надявам се през днешния ден да стартира усмиряване на обстановката, продължаваме да следим язовирите. Мировяне, Нови Искър, Житен, Требич и Волуяк са обитаемоте места, които се следят, посочи Фандъкова.

Опасност за популацията няма на никое място на територията на Столичната община, сподели кметът на града.

.Продължаваме да следим язовирите. " Суходол-2 " е покачил равнището. Към момента няма заплаха от преливане, само че подхващаме дейности по изпускане, с цел да предотвратим такова, изясни тя.

Възстановяват се маршрутите на рейсове 26,27 и 29. По-рано през днешния ден рейсовете се движеха по изменен маршрут заради наводнени сектори на пътното платно.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР