Продължава да е тежка ситуацията в големите украински градове Харков

...
Продължава да е тежка ситуацията в големите украински градове Харков
Коментари Харесай

Ден 51 на войната в Украйна: Остава тежка ситуацията в Харков и Николаев


Продължава да е тежка обстановката в огромните украински градове Харков и Николаев, където не минава ден без обстрел против жилищни квартали.

Руски ракети унищожиха предприятия на военната промишленост на Украйна край столицата. Не се оповестява за жертви.

„ През нощта с високоточни далекобойни ракети " Калибър " с морско базиране беше нанесен удар по боен обект край Киев. В резултат бяха унищожени цехове за ремонт на противовъздушни ракетни системи. Количеството и мащабът на ракетните удари по Киев ще се усилват “, съобщи представителят на съветското външно министерство Игор Конашенков.

Въпреки че съветските елементи отстъпиха от региона на Киев, заплахите за локалните поданици остават. Не единствено в публични здания и по пътищата, само че даже в къщите, където са се били настанили съветските бойци, са минирани. Кметът на село Гавроншчиня и неин помощник са посрещнати от гърмеж, когато отварят вратата на мазето на кметството.

„ Ослепителна детонация първо, след това пристигна болката. Опипах се, ръцете и краката ми бяха цели, само че не знаех какво става с очите ми “, описа тя.

Ударите против Киев и други цели край Чернигов идват часове след потъването на флагмана на съветския черноморски флот ракетоносеца " Москва ". Руското командване изясни загубата с пожар на муниции и последвала експлозия. Украйна твърди, че го е поразила с две противокорабни ракети " Нептун ".

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР