Продължава да бъде критично състоянието на 8-годишното момченце, което беше

...
Продължава да бъде критично състоянието на 8-годишното момченце, което беше
Коментари Харесай

Все още е критично състоянието на момченцето, ударено от мълния в Бургас

Продължава да бъде сериозно положението на 8-годишното момченце , което беше ударено от гръмотевица в Бургас. То е в медикаментозна кома , интубирано , на апаратна вентилация . Жизнените му индикатори са постоянни все още, разяснява пред публицисти зам.-директорът на УМБАЛ-Бургас доктор Светослав Тодоров .

Припомняме, че, когато детето беше покосено от гръмотевица на централния плаж.

„ Предстои да се извършат нови образни проучвания, скенер на основен мозък, с цел да се оцени дали има провали на мозъка и по-късно при положително стичане на събитията следва вероятно преценка за пробуждане на детето за оценка на неврологичния статус “ , разяснява доктор Тодоров, добавяйки:

„ Детето беше докарано в положение на клинична гибел, без витални индикатори, без пулс, без дишане. Благодарение на съответните реанимационни дейности, които са положили сътрудниците от Мултипрофилно незабавно поделение към УМБАЛ-Бургас и медикаментозната терапия, то е било интубирано незабавно. Възстановило е сърдечна активност и е траяло дейното наблюдаване и лекуване в Отделението по Реанимация. “

На този стадий забележимото проваляне е вид изгаряне в региона на седалището и по долните крака, съобщи още медикът. По думите му възобновяване при сходни случаи е дълго.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР