Продължава борбата с пожарите в страната. Няколко пожара горят в Хасковска

...
Продължава борбата с пожарите в страната.
Няколко пожара горят в Хасковска
Коментари Харесай

Три големи пожара горят в страната

Продължава битката с пожарите в страната.

Няколко пожара горят в Хасковска област. Вчера поради вилнеещите огнени стихии е оповестено бедствено състояние в общините Харманли, Любимец и Свиленград , заяви Нова телевизия.

Един от главните проблеми пред огнеборците е мощният вятър, а прогнозите са той да не утихне и през днешния ден. Вчера в района се възпламениха четири къщи в село Вълче поле. Пожар породи и край жп линията сред Харманли и Свиленград.

Българска национална телевизия осведоми, че пожарите в региона не са локализирани, като при тях няма потърпевши хора. В гасенето им са се присъединили и противопожарни екипи от други райони, които дават наряди в Хасково, Димитровград и Свиленград. Според комисар Николай Вълчев, представен от националната телевизия, остават два огромни пожара - Белица-Бисер-Любимец и Изворово-Йерусалимово-Доситеево. Очаква се прохладен и парещ ден и обстановката ще е тежка, разяснява комисар Вълчев. Земеделските стопани оказват помощ на пожарникарите с техника.

По думите на регионалния шеф на Хасково Минко Ангелов, нощес след 21.00 часа е извикана техника от мини " Марица - Изток ", която се включи сутринта в гасенето на пожарите. Няма заплаха за популацията, както и наранени парцели.

По данни на кмета на Любимец Анастас Анастасов пожарът във Вълче поле е породен от жена, която е чистила огнище и е изхвърлила горещи въглени . Силният вятър е разпалил бързо огъня. Повредени са две къщи и три-четири селскостопански постройки, в които не живеят хора. Нещата са овладени, заплаха за хората в селото няма, твърди Анастасов.



По информация на БНР към момента не е овладян и пожарът край панагюрското село Елшица. До късно нощес хеликоптер на авиобаза " Крумово " е обливал с вода огнищата, разпалени от мощния вятър.

Над 70 пожарникари, горски чиновници и доброволци са дежурили на място през цялата нощ.

Тази заран се чака в гасенето да се включи още веднъж боен хеликоптер.

По-сериозно е ситуацията във северния фронт на пожара, където има няколко дейни огнища. Силният вятър затрудни работата на пожарникарите, които дружно с доброволци от цялата страна трето денонощие се борят с огнената буря.

Очаква се през днешния ден пожарът да бъде сподавен.

Припомняме, че поради огнената буря в община Панагюрище беше е оповестено. Вчера пожар във вилна зона " Росенец " край Бургас взе жертва, а различен изпепели няколко къщи в старозагорското село Пъстрово.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР