Продължава борбата с пожарите, които бушуват на няколко места в

...
Продължава борбата с пожарите, които бушуват на няколко места в
Коментари Харесай

Продължава борбата с пожарите, които бушуват в Кюстендилско

Продължава битката с пожарите, които бушуват на няколко места в Кюстендилско. Стихиите са овладени на 90%. Потушени и локализирани са пожарите в селата Ямен, Лисец, Ломница и Гърмидо. През последния час стана ясно, че в село Ваксево също е зародил пожар, само че към този момент обстановката е овладяна.

Най-тежко остава ситуацията в Долно село, където има към 20 изгорели къщи и няколко селскостопански постройки. Училището в селото също изгоря.

Пожарът в Долно село избухва в късния следобяд през вчерашния ден. Тръгва от една махала, само че поради мощния вятър бързо доближава и до центъра и обгръща къщите и остарялото учебно заведение.

Борбата със стихията продължи цяла нощ. Заради вятъра на няколко пъти огнища се възпламеняваха. Наложи се жителите на селото да бъдат евакуирани. Част от тях тази заран се завърнаха, с цел да ревизират домовете си.

Сред изгорелите в пожара е и една от къщите на Методи Ризовски.

" Ужас беше, пушек, не можеш да дишаш ", показа Методи Ризовски.

Това е следващ пожар в селото за последните 2 години.

" Тук към този момент четвърти път на едно и също място се пали. Става късо съединените от електропроводите и от там падат искри на земята и се възпламенява сухата трева и гори ", добави Лозан Тасков, кметски наместник на село Долно село.

От електроразпределителното сдружение оповестиха за Българска национална телевизия, че са направили инспекция на мястото, която демонстрира, че посоката на пожара е от гората, където сдружението няма свои уреди, към обитаемото място.

Установено е, че няма изключени прекъсвачи и изгорели предпазители по оборудванията. Това демонстрира, че на никое място по мрежата не е имало късо съединяване в резултат на досег на проводници, се споделя още в мнението на електроразпределителното сдружение.

Репортер: Десислава Малинова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР