Продължава борбата с огъня в големия пожар, обхванал територия от

...
Продължава борбата с огъня в големия пожар, обхванал територия от
Коментари Харесай

Доброволци и пожарникари се бориха заедно с пламъците в дом Приста

Продължава битката с огъня в огромния пожар, обхванал територия от няколко километра наоколо до русенските квартали „ Средна кула “ и „ Долапите “, осведоми.

Пламъците са избухнали малко преди 15:00 часа от преминаваща влакова комбинация по жп линията в региона.

Пламъците са обхванали сухи треви и прилежащата борова гора. Засегнати са терени в регионите при неохраняемия жп прелез при паметника Дянко Стефанов на изхода от Русе, при вилната зона край жп линията в Средна кула, при автосервиза до Петрол, при старческия дом, при охраняемия жп прелез и стадиона в Долапите, при вилната зона.

На място бяха изпратени всички налични екипи на пожарната дружно с спомагателни сили, с цел да лимитират огъня. Към тях са се присъединили и хора от Горското стопанство и Национална компания „ Железопътна инфраструктура “.Заради високите температури, огромната повърхност и мъчно наличния терен преодоляването на пожара е затруднено.

„ За нула време обхвана доста огромен фронт, както виждате фронтът е от съвсем гара Долапите съвсем до стоманения мост, в това число и остарялата Кула. Много хора питаха, мобилизирали сме всички институции и инстанции “, сподели кметският наместник на кв. „ Средна кула “ Божидар Йотов.

За благополучие няма потърпевши хора или наранени постройки, само че има голям брой местни огнища, които пожарникарите се пробват да потушат. На място директно след прибирането си от Тараклия дойде и кметът на Русе Пенчо Милков.

„ Овладяха от едната страна огъня, където имаше заплаха за дом „ Приста “. В момента боровата гора гори, има къщи във вилната зона и ние сме в контакт с хората, с цел да може да се провежда гасенето. Районът е извънредно мъчно наличен, има места, на които не може и да се влезе. Ще забележим до каква степен може да се ограничи пожарът “, сподели кметът.

В битката с огъня ще се включат и доброволните отряди към Общината. Движението на влаковете е спряно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР