Продължава борбата на Емил Димитров - Ревизоро с водната криза.

...
Продължава борбата на Емил Димитров - Ревизоро с водната криза.
Коментари Харесай

Ревизоро срещу водната криза: Екоминистърът обвини Варна в бездействие

Продължава битката на Емил Димитров - Ревизоро с водната рецесия. Екоминистърът упрекна Варна в 11-месечно безучастие. В ефира на Българската национална телевизия той съобщи, че операторът е бил предизвестен още предишния февруари да предприеме ограничения за различно водозахранване, само че това не се е случило.

Язовир Камчия може да обезпечи вода до месец май 2021 година Това стана ясно от думите на Ревизоро.

“11 месеца в графика написа, че предстоят ограничавания по отношение на това, че за Бургас няма да има вода. Никой от Бургас не е пристигнал тук, никой от Варна не е пристигнал тук ", уточни екоминистърът.

Ревизоро би паника за водна рецесия в Бургас като уточни, че морският град може да се трансформира в Перник №2. Заради бент. “Камчия” жителите могат да бъдат подложени на воден режим. По време на среща сред Емил Димитров и локалната власт в Бургас в края на предходната година бе взето решение Варна краткотрайно да се лиши от водата на язовира и да прояви “солидарност”.

Идеята е да бъде построена незабавно и 10-километрова тръба, с цел да се свържат язовирите Ахелой и Порой с деривация-Бургас, като срокът за построяването на водопровода изтича на 20 февруари тази година. Планът бе да се разгласи бедствено състояние, с цел да се изпълнят в период процедурите - тоест да се прескочи процесът с публичните поръчки. Някои заподозряха в това и други планове. Смята се, че водната рецесия е режисура, с цел да се разгласи изключително състояние и “наша фирма” да се заеме с играждането, с цел да се откраднат пари.

В ефира на Българска национална телевизия Ревизоро уточни, че В графика за този януари той е написал, че от предишния февруари предизвестията са към този момент 11. Водата е паднала и в този момент, когато би трябвало да се наложат ограничавания, те желаят още една година.

Той напомни, още през януари е казано, че Варна би трябвало да предприеме дейности за различно зареждане като има две благоприятни условия - бент. Цонево и бент. Девня. Министърът изясни, че е събрал представители от двата морски града, по напътствие на премиера, на 1 декември в Бургас. Варненци са споделили, че са солидарни и са си похарчили водата за 10 дни.

" Създадоха рецесия, надали не за Нова година да няма вода и ние от водата за Бургас дадохме още 1 милион на Варна ", изясни Димитров.

Бургас желаят да усвоят 640 милиона за воден цикъл, а досега за 60 дни не могат да създадат 6 км тръби, сподели министърът. По негово мнение на 20 февруари, като няма тръбопровод, ще е късно.

" Ако ние не създадем водопровода до 20-и, аз не желая да съм на мястото на Бургас на избори. Аз им споделих - ще стане това като с Перник. Ние имаме вода, само че не я управляваме добре ", счита министърът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР