Продължава блокадата на пътя Сливен-ЯмболПродължава блокадата на пътя Сливен-Ямбол в

...
Продължава блокадата на пътя Сливен-ЯмболПродължава блокадата на пътя Сливен-Ямбол в
Коментари Харесай

Продължава блокадата на пътя Сливен-Ямбол заради чумата

Продължава блокадата на пътя Сливен-Ямбол Продължава блокадата на пътя Сливен-Ямбол в региона на село Крушаре поради митинг против ограниченията за ограничение на чумата по свинете .

Протестиращите упорстват за ясни правила , съгласно които стопаните, умъртвили животните си, ще бъдат обезщетени .

Те желаят да има закрепена цена онлайн тегло и чакат реакция от институциите , само че не са уверени в успеваемостта на ограниченията.

" Това, което протестиращите тук желаят е да има закрепена цена онлайн тегло . Това, което изясни Бойко Борисов беше, че огромните стопанства ще дават животни. Хората по какъв начин да им повярват? Във Болярово, когато споделиха и на процедура излъгаха баба Дора да докара животните си за евтаназия и, че те ще възстановят стопанството , а то не е възобновено. Каква сигурност да имат тогава стопаните тук? На тях никой не им е споделил какво значи огромните производители " ще им дадат ". Ще им дадат, ще им подарят, ще им продадат... Изключително доста са незнайните, с цел да може един човек умерено да си отвори дома и да пусне БАБХ вътре да евтанзират или самичък да пристъпи към ликвидиране на животните, сподели Валентина Василева, която е част от уредниците на митинга.

 
Тя добави още, че се надява, че от институциите ще дойдат да приказват с хората, само че все още от тяхна страна виждат единствено неглижиране .-->
 БГНЕС
" Обществото се вълнува от това, което се случва , а от ръководещите няма безусловно никаква реакция . В никакъв случай тук не става въпрос за някакъв дебелоглав или недоумение какъв брой е сериозна Африканската чума по свинете, а в противен случай разбирането е цялостно, единствено че ръководещите би трябвало да знаят, че грижата както за огромните е сериозна, същата грижа би трябвало да бъде упражнена и към междинния и дребния производител ", добави Василева.

 
Протестиращите биха умъртвили прасетата си при положение, че има ясни и точни правила по какъв начин ще бъдат обезщетени. От тяхна страна има цялостно схващане на вредите, които би нанесъл вирусът на Африканската чума. Те считат, че ограниченията няма да оказват помощ за понижаване на вируса.
 
" Този вирус се поставя по фризерите. Тоест краткотрайно се замразява, съобщи Валентина Василева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР