Продължава активно работата на Регионална здравна инспекция - Стара Загора

...
Продължава активно работата на Регионална здравна инспекция - Стара Загора
Коментари Харесай

Пилотно проучване за хепатит С в Стара Загора върви с пълна сила

Продължава интензивно работата на Регионална здравна ревизия - Стара Загора (РЗИ), по пилотното изследване за разпространяването на хепатит С SPHERE измежду популацията на град Стара Загора. Досега за серологично проучване и проучване са се явили над 200 души. От тях единствено двама са с потвърден хепатит С. При позитивен резултат пациентите ще се насочват за профилирани проучвания и лекуване с непосредствено настоящи антивирусни препарати, а на здравноосигурените ще бъде платено от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).
За присъединяване в изследването жители са получили предложения от община Стара Загора. От двете институции се обръщат към тези, които не са се явили да посетят РЗИ - Стара Загора, на ул. „ Стефан Караджа” № 10 в комфортно за тях време - всеки работен ден от 8:30 до 19:00 часа, а до 16 ноември и в събота от 8:30 до 13:30 часа. Между 3 и 11 ноември в парк „ Пети октомври” ще бъде ситуиран мобилен съвещателен кабинет на РЗИ от 8:30 до 13:00 часа.
Важно е да се носи поканата от общината и документ за идентичност. Няма да се отхвърля проучване за хепатит С и на всички искащи. Явилите се ще получават и подарък.
Организаторите на изследването припомнят, че носителството на вируса на хепатит С в множеството случаи е без признак, само че в случай че не се лекува болестта води до тежки затруднения като цироза и рак на черния дроб. Получилите покана е значимо да се свържат на посочените в нея телефони, с цел да получат спомагателна информация и уточняване на повода за отвод от предлаганото проучване за хепатит С.
Проучването се прави в съдействие на РЗИ с община Стара Загора и института “Робърт Кох” в Берлин, Германия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР