Продължат да валят съобщения за изборни нарушения в деня на

...
Продължат да валят съобщения за изборни нарушения в деня на
Коментари Харесай

Сигнал до BulNews: Плакати на Ицо Доков агитират в Криводол в нарушене на Закона /снимки/

Продължат да валят известия за изборни нарушавания в деня на вота в област Враца. В редакцията ни постъпи сигнал от претендент за общински консултант за Община Криводол от " ИТН ". Мъжът заяви, че е забелязал непремахнати пропагандни материали на ГЕРБ, в региона на секции 1 и 2. Той подал сигнал в ОИК-Криводол, като малко по-късно членове на комисията измерили дистанцията от пропагандните материали до постройката, в която се намират секциите за гласоподаване, което се оказало 40 метра. По закон обаче то би трябвало да е не по-малко от 50 метра, като също така още в петък всички пропагандни материали трябваше да бъдат отстранени.
По думи на мъжа, откакто подал тъжба в ОИК-Криводол, оттова декларирали, че поради нарушаването ще бъде наложена глоба, а плакатите към този момент били скъсани.
" Единият афиш е на претендента за кмет на Криводол Христо Доков, а другият е с цялата листа за общински съветници от същата партия. Освен, че дистанцията до изборната секция е под минимума, който Законът планува, те са залепени и на ел. табло, което също е неразрешено ", разяснява пред наш кореспондент мъжът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР