Продажбите все още са намалели със 7,3% в сравнение с

...
Продажбите все още са намалели със 7,3% в сравнение с
Коментари Харесай

Продажбите на жилища прекъснаха петмесечния спад през ноември, тъй като облекчаването на ипотечните лихви насърчи купувачите на жилища

Продажбите към момента са намалели със 7,3% спрямо ноември предходната година.

Нарастването на продажбите спомогна за повишение на цените на жилищата спрямо година по-рано за пети следващ месец. Националната междинна продажна цена се увеличи с 4% от ноември предходната година до $387 600.

„ Продажбите на жилища постоянно реагират на по-ниски лихвени проценти “, сподели Лорънс Юн, основен икономист на NAR, добавяйки, че продажбите на жилища „ без подозрение ” доближиха най-ниската си точка от настоящия цикъл на жилищния пазар.

Средната рента по 30-годишна ипотека се намали, откакто се повиши до 7,79% в края на октомври до най-високото си равнище от края на 2000 година Средната стойност падна до 6,95% предходната седмица, съгласно купувача на ипотека Фреди Мак.

Отдръпването на лихвените проценти повтори спада в доходността на 10-годишните държавни облигации, която заемодателите употребяват като управление за ценообразуване на заемите. Доходността, която в средата на октомври скочи...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР