Продажбите в Русия на почти нови автомобили на възраст до

...
Продажбите в Русия на почти нови автомобили на възраст до
Коментари Харесай

Най-популярните в Русия марки почти нови автомобили и тяхната цена

Продажбите в Русия на съвсем нови коли на възраст до три години, са се нараснали с 36,9% през първото тримесечие, по отношение на същия интервал на предходната година.Това сочат изчисленията на анализаторите на " Авито Авто ", след разбор на динамичността на съветския пазар на съвсем нови използвани коли през първото тримесечие на 2023 година.

Оказва се, че най-продаваните марки съвсем нови коли за януари-март са: ВАЗ/ Lada, Kia, Hyundai, Toyota и BMW.

Средната цена през първото тримесечие на посочените съвсем нови коли от посочените марки е 2 300 000 рубли (около 30 000 $ по настоящия курс).
 Китай и Съединени американски щати са с най-големите в света пазари по продажби на коли
Кои страни са с най-големите в света пазари по продажби на коли

Има разбърквания в челната тройка за 2022 година по отношение на миналата година

Най-популярният модел кола на възраст под три години през първото тримесечие на 2023 година стана LADA Granta, чийто продажби съставляват 4,8% от продажбите в сегмента, а междинната цена е 729 хиляди рубли (около 10 000 $ по настоящия курс).

На второ място е друга Lada - Vesta, със междинна цена от 1 070 000 рубли (около 14 000 $ по настоящия курс) и дял от продажбите от 3,6%.
 Снимка 444472
Източник:

Третото място в рейтинга е заето от Toyota Camry, с дял от продажбите от 2,9%. Средната цена на автомобила е 3 050 000 рубли (около 40 000 $ по настоящия курс).

На четвърто място е Hyundai Solaris със междинна цена от 1 449 000 рубли (около 19 000 $ по настоящия курс).Този модел съставлява 2,8% от продажбите в сегмента на използвани коли до 3 години.Пето място заема Kia K5 - с цена от 2 478 000 рубли (около 33 000 $ по настоящия курс)и 2,2% дял от продажбите на коли на възраст до 3 години.

В топ 10 на най-продаваните модели до 3 години са още: Kia Rio, Volkswagen Polo, Hyundai Tucson, Kia Sportage и Hyundai Creta.
 В Русия останаха едвам 14 автомобилни марки, от 60 преди година
В Русия останаха едвам 14 автомобилни марки, от 60 преди година

Три от въпросните марки са съветски, останалите са китайски

" Много купувачи гледат на колите до 3 години като опция на новите от автосалона .

Като предписание, тригодишните коли имат съвременни характерности, те към момента са покрити от гаранцията на производителя и постоянно такива коли имат дребен пробег. Тези фактори способстват за растежа на продажбите на коли под тригодишна възраст.

В същото време, делът на такива съвсем нови коли на пазара на използвани коли също пораства - през първото тримесечие на 2023 година той възлиза на 10,3%, до момента в който година по-рано е бил 8,9% ", означават специалистите от " Авито Авто ".
 Кои страни в света са най-големите експортьори на коли
Кои страни в света са най-големите експортьори на коли

Третият експортьор е с упоритостта да стане първи

Те означават и различен забавен факт: " Новите коли на доста марки бързо поевтиняват, като за няколко месеца цените им се намаляват с 5%, до момента в който използваните коли до 3 години в Русия, в противен случай, са поскъпнали с 20-30%, според от марката. " Според специалистите на автомобилния пазар,

това е доста забавна наклонност заради обстоятелството, че съветският авто пазар в този момент работи по друг метод, в сравнение с всекидневно е работил, т.е. както работи класическият авто пазар в света ".
 Пазарът и производството на коли в Русия през 2023 година
Пазарът и производството на коли в Русия през 2023 година

Кои фабрики и какъв брой коли ще създават, ще има ли нови марки, какъв е най-популярният ценови диапазон при продажбите
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР